Noticias

La Policia Local de Sant Josep realitza més de 50 actuacions en materia de venda ambulant durant la temporada.

3 agost, 2018

La Policia Local de Sant Josep de sa Talaia ha realitzat en els primers mesos de la temporada d’estiu unes 50 actuacions en relació a la venda ambulant al municipi, principalment a les platges.

S’han rebut i tramitat 22 queixes telefòniques alertant de la presència de venedors ambulants a platges del  municipi com Cala d’Hort, Cala Tarida, Ses Salines o  Port des Torrent.

Així  mateix, s’han efectuat una trentena de controls d’ofici, sempre intentant incidir en les platges que poden presentar un nombre més elevat de persones exercint aquesta activitat il·legal.

En tant al  material, es calcula que fins darrers de juliol s’han decomissat al voltant d’uns 300 quilograms de materials diversos (geleres de platja, pareos, vestits, ulleres, capells, para-sols…) A aquesta xifra se li haurien d’afegir els aliments peribles, com fruita, entrepans i  altres preparats, que són destruïts enseguida,  ja que les nul·les garanties sanitàries d’aquests aliments impossibiliten la seva donació  a menjadors socials, per exemple,  i  les begudes (refrescos, cerveses i  preparats per mojitos i similars)  que també es destrueixen.

A banda d’aquestes actuacions (ja siguin com a conseqüència de denúncies telefòniques o  controls específics) els agents municipals també realitzen passades per les zones durant els serveis de vigilància ordinaris a més dels controls que s’organitzen  conjuntament amb la Guàrdia Civil.