Noticias

L’Ajuntament invertirà 275.000 euros en l’ampliació de la Unitat Bàsica de Salut de Cala de Bou

5 desembre, 2017

Foto UBS Cala de Bou

L’Ajuntament de Sant Josep ha previst al seu pressupost pel 2018 una partida de 275.000 euros per ampliar la Unitat Bàsica de Salut (UBS) de Cala de Bou. Les instal·lacions passarien a tenir una segona planta i es faria una redistribució dels espais. Per la seua banda, la Conselleria de Sanitat s’ha compromès a dotar la UBS de més serveis i personal, i també a signar un conveni amb l’Ajuntament per assumir les despeses de manteniment de les instal.lacions.

L’alcalde, Josep Marí Ribas, i la primera tinent d’alcalde, Paquita Ribas, s’han reunit avui amb representants de l’Associació de Vesins de Cala de Bou per informar-los d’aquest projecte. Cal recordar que els residents a aquesta zona van impulsar enguany una recollida de firmes per reclamar una millor assistència sanitària. Inicialment la Conselleria de Sanitat del Govern balear va atendre la principal reivindicació dels vesins i vesines, també compartida per l’Ajuntament, que era comptar amb una plantilla de personal metge estable a la UBS.

 

Després de solucionar-se aquesta problemàtica, l’Ajuntament i els responsables de l’Institut Balear de la Salut van coincidir en la necessitat d’abordar una millora global en la cobertura sanitària a Cala de Bou, una zona que compta amb uns 10.000 titulars de targetes sanitàries i a on els ràtios de metge per pacient són molt més elevats que a la resta de l’illa i de Balears. Així, el Consistori s’ha compromès a fer una ampliació de 170 metres quadrats, pel que es construirà una segona planta i es redistribuirà tot l’espai existent.

L’alcalde va reunir-se la setmana passada amb el director general de l’B-Salut, Juli Fuster, que va informar-lo de què s’està treballant en aquesta ampliació de serveis i de personal sanitari i administratiu. Està previst que abans que acabi l’any es pugui signar el conveni entre l’Ajuntament i la Conselleria per a la cessió d’ús de les instal·lacions al Govern.