Noticias

L’Ajuntament organitzarà jornades informatives a Sant Jordi i a Sant Josep per informar del PEPS

12 setembre, 2017

iglesiasantjordi_IMG_1148

L’Ajuntament de Sant Josep té previst organitzar durant aquest mes de setembre dues jornades informatives -una a Sant Jordi i l’altra a Sant Josep- per informar dels Plans Especials de Protecció del l’Entorn de l’Església (PEPs) d’aquestes dues localitats. Un primer avanç dels PEPs es troba en exposició pública a l’Ajuntament de Sant Josep, perquè les persones interessades puguin fer les consideracions i suggeriments que considerin oportunes.

El Consistori vol recordar que es tracta únicament d’un primer avanç i que s’ha decidit exposar públicament per fomentar la participació ciutadana i afavorir la transparència. Per aquest motiu, l’Ajuntament també ha previst organitzar aquestes dues jornades a Sant Jordi i Sant Josep, que comptaran amb la participació de l’alcalde, diversos regidors i dels arquitectes i personal tècnic que han participat en la redacció dels PEPs.

Els Plans Especials d’aquestes dues localitats proposen mesures per recuperar els seus centres històrics a través de la creació de nous espais per a vianants i de més zones verdes. Es planteja també mantenir les actuals condicions d’alçada dels edificis, no permetre edificacions amb alçada superior a l’element principal de referència que és l’Església i reduir, tant com sigui possible, l’edificabilitat potencial de l’àmbit del PE, especialment en els entorns de l’Església. També es proposen nous espais per aparcaments dissuasoris i canvis en la mobilitat, per tal d’intentar pacificar els nuclis urbans i millorar la fluïdesa del trànsit.