Noticias

Lectura del manifest pel Dia Internacional contra la violència cap a les dones.

24 novembre, 2017

IMG_4110

Aquest matí, la regidora de Benestar Social, Ana Ribas, acompanyada de l’Alcalde de Sant Josep de sa Talaia, regidores i  regidors dels grups municipals i  el personal de l’Ajuntament, s’han reunit a les portes de la casa consistorial, on s’ha llegit el  següent manifest pel  Dia Internacional contra la violència cap a les dones.

MANIFEST

44. Les dones assassinades des de principis d’any.

 7. Els  menors assassinats pels seus pares o  les seues parelles sentimentals.

 23. Són els menors que han quedat orfes a causa de la violència de gènere.

Tan sols 9 de les 44  víctimes mortals havia presentat una denúncia. De les 7 dones que havien demanat protecció, es varen atendre 6 peticions. 5 de les dones assassinades mantenien les mesures de protecció  en vigor .

Tan sols en  les darreres setmanes hi  ha hagut 3 casos terribles. Una petita de 2 anys assassinada pel  seu  pare a Alzira, una mare tirotejada per la seva ex parella ,que tenia una ordre d’allunyament en vigor , a les portes de l’escola del  seu  fill, una dona embarassada a Vinarós morta el  seu  company  sentimental…

Aquestes són  les xifres. Són els números tangibles del  buit que han  deixat aquestes dones i  infants en les seves famílies, entre els seus amics.  N’Ana, na Margaret, na Paloma i na Maite, na Maria Isabel, na Paula, na Cristina i na Carmen…

La impotència i  la ràbia no  es poden  quantificar, no  tenen  fi. No  en  tendran  fins que aquesta xacra masclista desaparegui  del  món.

Allà on mirem hi ha casos de violacions, tràfic sexual, abusos, assetjament,  sostres de vidre, rols pre-assignats, mordasses, mirades, silencis incòmodes. El  silenci que ens mata.

Les Institucions públiques no  poden mirar cap a una altra banda. És la nostra obligació  i  deure seguir lluitant contra aquesta violència masclista, aquesta malaltia social, aquest delicte flagrant contra la vida. És l’obligació  de les Administracions combatre amb tots els mitjans de què siguem  capaços aquesta barbàrie sense sentit.

Perquè, sí! és un delicte i  un problema que a abasta  tota la nostra societat.

Des de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, volem  mostrar un cop  més el  nostre ferm  compromís per eradicar la violència masclista. Volem manifestar públicament la nostra repulsa contra tot tipus de violència exercida sobre les dones, ja sigui psicològica, sexual, física o econòmica. Volem  mostrar el  nostre rebuig a aquesta violació dels drets humans més fonamentals. I  volem creure que dies com el  de demà, el de Dia Internacional contra la violència cap  a les dones, deixaran d’existir, perquè algun dia perdrà la seva raó de ser, perquè haurem acabat amb la xacra masclista. Perquè les dones serem, per fi,  lliures i  iguals en drets.

 Perquè estarem  vives!