Noticias

Segueix l’evacuació de persones atrapades a es Cubells i Emergències activa el Platerbal

10 agost, 2017

Foto reunió Emergències

Els efectius d’Emergències, Policia Local i Protecció Civil continuen a hores d’ara evacuant per mar a persones d’habitatges de la zona d’es Cubells, greument afectada per les esllavissades causades per la tempesta. La carretera d’accés a la zona dels penya-segats està tallada des d’ahir, quan van començar les inundacions. Hi ha diferents trams de la via que s’han esfondrat, amb afectació també als serveis de subministrament d’aigua i d’electricitat. La direcció general d’Emergències ha informat aquesta tarda de l’activació del Nivell 0 del Pla Territorial de Protecció Civil (Platerbal) a es Cubells.

Aquesta tarda l’Ajuntament de Sant Josep ha acollit una reunió de coordinació d’emergència, en la que hi han participat l’alcalde, Josep Marí Ribas; la consellera balear de Presidència, Pilar Costa; la vicepresidenta segona del Consell, Marta Díaz, el conseller de Medi Ambient, Miquel Vericad, diversos regidors i responsables de Bombers, Policia Local, Emergències i Protecció Civil que estan participant en les labors d’evacuació. També s’ha contactat telefònicament amb el director general d’Emergències, Pere Perelló. En la reunió s’ha explicat que al matí una trentena de persones han pogut abandonar es Cubells, la majoria d’elles en embarcacions pròpies i d’altres en una embarcació del servei de Salvament Martítim de Sant Josep. Els agents implicats en l’operació han anat casa per casa recomanant als residents que abandonessin la zona. Això no obstant, donada la complexitat d’accedir també a la costa des d’on partien les embarcacions, les persones amb mobilitat reduïda no han pogut ser evacuades i segueixen a les seues cases, mentre es valora la possibilitat de realitzar evacuacions en helicòpter.

En acabar la reunió l’alcalde, Josep Marí Ribas, ha explicat la situació: “La nostra màxima prioritat ara mateix és garantir la seguretat de les persones. No hi ha llum ni aigua. L’accés a la platja de ses Boques ja no existeix i la carretera està greument afectada per 5 ó 6 punts. La situació no és bona, és complicada. Estam realment preocupats per tot el que ha passat allà”. L’alcalde ha explicat que se seguirà treballant durant tota la tarda i s’estava a l’espera de què Emergències decidís s’activava algun pla especial per fer front a la situació. Poc després, s’ha informat de l’activació del Platerbal en fase 0.