Notícies

Els centres educatius de Sant Josep se sumen al Dia Escolar de la No Violència amb activitats al llarg de tota la jornada

1 febrer, 2023

Les escoles del municipi de Sant Josep han celebrat al llarg d’aquest matí distintes activitats per sumar-se al Dia Escolar de la No Violència i la Pau, en la que s’han fet distintes accions per visibilitzar el rebuig de la infància als conflictes que amenacen la convivència pacífica entre nacions i pobles. Diversos centres educatius han realitzat també accions a benefici d’alguna ONG, per tal de col·laborar amb les accions d’aquestes entitats.

El centre més matiner ha estat el CEIP L’Urgell, que a les 9.30 ha concentrat a l’alumnat a la gespa de l’Estadi Municipal de Sant Josep per fomar un gran mural humà formant el signe internacional de la pau i la paraula ‘junts’, que han estat fotografiats des de l’aire. Aquest mural ha estast l’inici d’una jornada esportiva amb curses pel circuit habilitat a l’estadi. Tots els grups, començant pels infants més petits (de 3 anys) han anat disputant la seva prova fins el torn de l’alumnat del centre d’Amadiba, situat a les Escoles Velles, i la competició oberta als adults, en el que pares, mares, professorat i tothom que ha volgut ha pogut passar pel circuit. L’únic requisit per prendre part era una fer una petita aportació econòmica que s’entregarà a l’entitat Proyecto Juntos. Després de la part esportiva, l’alumnat ha tornat a l’escola per participar en un esmorzar solidari abans dels tallers organitzats per la resta del matí, amb manualitats, contacontes i distints jocs.

En aquest matí solidari, al CEIP Sant Jordi els distints cursos han preparat contes per explicar a la resta dels cursos, s’ha fet una cursa solidària i s’ha cantat per la pau. A més, tot l’alumnat s’ha fotografiat amb camisetes blanques formant el signe de la pau. Tota l’escola està avui decorada amb cintes en les que els infants de l’escola han escrit els seus desitjos d’un món sense conflictes.

També el CEIP Can Guerxo ha optat per un matí d’esport amb una cursa solidària a les pistes del camp Kiko Serra, en aquest cas amb la recaptació a benefici d’Aspanob, l’associació que treballa amb infants amb càncer a les illes. L’alumnat ha format un gran signe de la pau estirant-se al centre de la gespa.

El centre també ha fet una amollada de coloms per cloure una diada en que s’ha cantat en favor de la pau i s’han visionat diversos curts sobre la no-violència. A més, tot el centre s’ha decorat amb cors i missatges.

El CEIP Can Raspalls ha escollit Save The Children com a beneficiari de la recaptació de la cursa solidària que han organitzat per aquesta diada, en la que també s’ha donat lectura als manifests elaborats pels infants del centre i s’han cantat i ballat cançons en favor de la concòrdia entre els pobles, abans d’una amollada de coloms com a símbol de pau. Les famílies han pogut estar presents durant tot el matí, animant als corredors durant la cursa i escoltant les actuacions preparades per l’alumnat.

El CEIP Es Vedrà ha escollit per aquest dia una pluja de desitjos, amb cartells per la pau per decorar l’escola, que ha celebrat una diada de convivència en la que també han participat les famílies. Alumnat, progenitors i educadors han fet una passejada junts al voltant del centre.

Al CEIP Ses Planes han optat per obrir les portes del centre a les famílies a partir de les 13 hores, perquè mares, pares i parents puguin participar en les activitats programades a partir d’aquella hora. S’han llegit poemes i diverses cites de pensadors que han reflexionat sobre els conflictes i la pau abans de la lectura d’un manifest contra la guerra per part dels alumnes de segon cicle. Tot l’alumnat ha preparat un ball i una cançó que han interpretat junt amb l’equip docent abans de deixar anar uns coloms com a símbol internacional de la pau i la concòrdia.