Noticias

El cinema a la fresca torna a les Escoles Velles de Sant Josep i a la plaça de l’Església de Sant Jordi, a més de les sessions de curts a la fresca a Sant Agustí dins el Mecal Air

1 juliol, 2022

La programació cultural de Sant Josep de sa Talaia del mes de juliol porta, a partir del proper 8 de juliol, el retorn del cinema a la fresca amb les projeccions de pel·lícules en versió original subtitulada en castellà (VOSE) els divendres i dissabtes a les Escoles Velles de Sant Josep i a la plaça de l’Església de Sant Jordi respectivament, a més dels curts del Mecal Air que es podran visionar al parc infantil de Sant Agustí.

Les sessions a la fresca s’estendran també a tot el mes d’agost. «Un any més tornem a gaudir del setè art al carrer i a més amb pel·lícules de renom com ‘Maixabel’, ‘Nueve Reinas’ o ‘Truman’» ha dit la regidora de Cultura, Cristina Ribas, recordant que «fem una gran aposta per acostar el cinema a les places del municipi, amb la projecció aquest estiu de 16 pel·lícules entre Sant Josep i Sant Jordi durant els mesos de juliol i agost, i amb els curtmetratges del Mecal Air els dissabtes d’aquests mesos a Sant Agustí».

El cinema a la fresca a Sant Josep contínua amb la línia marcada per a les sessions dels divendres en el Centre de Cultura Can Jeroni, on podem veure una mescla de cinema independent amb altres produccions de més tirada comercial, sempre en la versió original del film subtitulada en castellà. En aquestes sessions a la fresca podrem veure la britànica ‘Prop de tu’ de Uberto Pasolini, que obrirà inaugura la temporada de sessions el divendres 8 de juliol. Li seguiran ‘Maixabel’ d’Icíar Bollaín, el divendres 15; ‘Corpus Christi’ de Jan Komasa el divendres 22 de juliol i tancarà el mes la pel·lícula de Fernando Trueba ‘El olvido que seremos’, el divendres 29. Totes les sessions seran els divendres a les 22 h.

En el cas del cinema a la fresca a Sant Jordi que serà a la plaça de l’Església, enguany es projecta un cicle dedicat a l’actor argentí Ricardo Darín amb les pel·lícules més emblemàtiques de la seva filmografia, començant el dissabte 9 de juliol amb ‘Nueve Reinas’ de Fabián Bielinsky. El cicle contínua amb ‘El hijo de la novia’ de Juan José Campanella, el dissabte 16, que és el mateix director de la pel·lícula que es projectarà el dissabte 23, ‘El secreto de sus ojos’, i tancarà el mes de juliol la pel·lícula dirigida per Sebastián Borensztein, ‘Un cuento Chino’ que es projectarà el dissabte 30 de juliol. També com a Sant Josep, els passis comencen a les 22 h.

El cinema continuarà amb el cicle de Ricardo Darín a Sant Jordi els dissabtes d’agost, amb la projecció d’Elefante Blanco’ el dia 6; ‘Relatos salvajes’ el dia 13; ‘Truman’ el dia 20 i ‘La odisea de los Giles’ el 27 d’agost per tancar el cicle de les projeccions a la fresca al poble saliner. Aquest mes a les Escoles Velles de Sant Josep es projectarà ‘Solo las bestias’ el 5 d’agost; ‘Érase una vez’ el 12 d’agost; ‘Espíritu sagrado’ el dia 19 i es tancarà el cicle amb la projecció de l’espanyola ‘Pan de limón y semillas de amapola’ el 26 d’agost.

A més d’aquest cinema a la fresca, a Sant Agustí s’han programat diverses sessions dedicades als curtmetratges a la fresca al parc infantil, els dissabtes 9, 16 i 30 de juliol i 6, 13 i 20 d’agost dins de les sessions del Mecal Air, amb els millors treballs nacionals i internacionals seleccionats pel festival català. En el programa d’aquest any, organitzat temàticament, el dissabte 9 està reservat a la comèdia, el dissabte 16 es projectaran curts de publicitat creativa i el dissabte 30 de juliol es veurà una selecció de curtmetratges d’animació. A l’agost el dia 6 es passaran curts ‘curtíssims’; el 13 d’agost es dedica al gènere ‘indie’ i el dissabte 20 d’agost es farà la clausura del festival de nou amb el passi de curtmetratges d’humor. Totes les sessions seran a les 22 h.