Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia explica a l’alumnat de l’IES Algarb el cicle de l’aigua al municipi, dins dels tallers que prepara el centre en el marc del programa Erasmus+

25 febrer, 2020

Per als alumnes i els professors que formen part del projecte Young Europeans Think&Act que desenvolupa l’IES Algarb la jornada d’aquest dilluns ha estat una mica diferent, ja que han rebut la visita del tinent d’alcalde i regidor a càrrec del servei municipal d’aigua, Ángel Luis Guerrero i del personal tècnic del departament per a explicar als assistents el funcionament i els cicles de l’aigua al municipi, les àrees que estan treballant en el marc d’aquest projecte europeu.

Young Europeans Think&Act forma part del programa europeu Erasmus+ i té com a objectiu donar a conèixer als més joves els diferents problemes que afecten a la ciutadania europea segons el territori on viuen, i les diferents maneres de fer front a aquestes problemàtiques. En el cas del centre eivissenc, l’aigua és el protagonista del taller en el qual està treballant l’alumnat, i que posteriorment hauran d’explicar a la delegació noruega que visitarà l’institut per a intercanviar conclusions sobre aquest taller. Tres d’ells ja són a l’institut per preparar-se per d’enllaç amb els seus companys.

Durant la jornada d’aquest dilluns el regidor del departament ha explicat els detalls de la gestió de l’aigua al municipi en una xerrada de més de 50 minuts als alumnes i als professors de la comissió, des de la seva producció a la distribució i depuració de les aigües que es reben de les llars del municipi.

Posteriorment, Guerrero i el personal tècnic municipal s’han sotmès a les preguntes de tota mena que els han fet els estudiants, essencials per a entendre tot el cicle de l’aigua i per a la futura exposició que hauran de realitzar.

Per al regidor ha estat «una experiència molt positiva poder explicar de primera mà tant els cicles que viu l’aigua fins que arriba a les nostres aixetes i el que passa amb ella un cop surt l’excedent que no hem consumit o que s’ha empleat en altres usos. A més sempre és gratificant veure tanta participació i tanta curiositat sobre el funcionament de les dessaladores o dels diferents tipus d’aigua depurada que hi ha», fet que fa evident que els alumnes estan cada cop més conscienciats en que «l’aigua és un element vital i escàs, i la bona gestió d’aquest recurs és clau al nostre municipi, igual que a tota l’illa», ha dit Guerrero.