Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia proposarà als concessionaris de la zona de domini públic una rebaixa del 59% del canon que abonen al Consistori, que serà enguany d’1’8 milions d’euros

30 juny, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia plantejarà als concessionaris de platges una reducció del 59% en el canon que paguen anualment per aquestes concessions. Això suposa pel Consistori la renúncia a uns ingressos de 2,7 milions d’euros, atès que després d’aquesta rebaixa només hauran de pagar 1.837.000 euros de canon. «Creim que és una proposta interessant, que alhora garantirà que l’Ajuntament pugui cobrir els costos que li suposen els serveis municipals a les platges», ha dit aquest migdia l’alcalde, Josep Marí Ribas, en la seva compareixença setmanal a través de les xarxes socials, on ha anunciat aquesta proposta que es farà arribar formalment al sector aquest proper dilluns però que ha estat ben rebuda en els contactes previs amb els seus representants i també per la resta de forces polítiques del municipi.

A més, aquest canon no s’haurà de pagar «fins al final de la campanya, el 30 de setembre», amb el que es deixa la porta oberta a una nova revisió a la baixa, que s’acordaria si per un rebrot es retornés al confinament o algun dels principals mercats emissors fallés amb un fort impacte a l’illa. En aquests supòsits, que s’avaluarien amb posterioritat, l’Ajuntament assumeix «que no es cobraria res o molt poquet per aquest canon».

S’ha de recordar que les concessions no podran augmentar la seva superfície i han de garantir les condicions higièniques i de distanciament social vigents en cada moment. Alhora, hauran de complir la resta de les condicions determinades al seu moment en l’adjudicació, com la contribució a accions socials i mediambientals.

Marí Ribas també ha valorat el fet que, tot i la menor activitat econòmica, s’ha mantingut l’esforç en la neteja al municipi, que fins i tot s’ha incrementat amb accions a punts que queden fora de la seva feina habitual, com la «important neteja a ses Salines o a determinades zones boscoses o punts concorreguts del litoral del municipi», tot això a banda de la desinfecció i neteja dels carrers.

L’alcalde de Sant Josep també ha informat que ja es disposa del personal necessari per atendre les tres escoles d’estiu que hi haurà al municipi, a Sant Jordi i Sant Agustí, amb el centenar de places que ofereix cada una «ja totalment plenes», i també a Sant Josep, on «encara queda algun marge». Si hi ha més demanda, s’habilitaria una quarta escola d’estiu a Can Guerxo, on les instal·lacions estan a punt.

En les seves preguntes, els internautes s’han interessat per la gestió de la posidònia al Parc Natural de ses Salines i pel servei del taxi al municipi, tant per l’adjudicació de les llicències estacionals que enguany no es farà com per les llicències permanents en tràmit, on l’alcalde ha reconegut que «no esperava que hi hagués tant interès perquè s’atorguessin, tenint en compte la situació econòmica que ens ha deixat la pandèmia».