Notícies

Sant Francesc de s’Estany honra la memòria del seu patró amb activitats familiars i religioses durant la primera setmana d’abril

2 abril, 2024

La missa en honor a Sant Francesc de Paula es celebrarà el proper diumenge, 7 d’abril, a partir de les 12 hores, seguida de processó, ball pagès i repartiment de vi i orelletes

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria de Participació, Formació i Festes, aprofita que avui, 2 d’abril, es celebra el dia de Sant Francesc de Paula, patró de Sant Francesc de s’Estany, per presentar el programa d’activitats que es duran a terme al llarg de la setmana. Una agenda pensada per a que tota la família pugui gaudir, aprofitant les vacances de pasqua, sense obviar el caràcter religiós de la celebració.

L’alcalde de Sant Josep, Vicente Roig, ha agraït als vesins i associacions “el treball i l’estreta col·laboració per què aquest programa de festes en honor a Sant Francesc sigui una realitat, gràcies a un poble que, amb el pas del temps, continua mantenint vives les seves arrels”. Per això, el programa de festes “convida a tothom a ser partícip de la nostra història i les nostres costums”, ha explicat.

Per la seva banda, la regidora de Festes, Isabel Castellar, ha destacat “l’exemple d’humilitat dels vesins de Sant Francesc a l’hora d’ajudar-nos a presentar un programa molt ric en cultura i tradició que ens permet, un any més, retrobar-nos per celebrar les festes de la parròquia”.

Les activitats comencen demà dimecres, 3 d’abril, amb una visita ornitològica al centre d’interpretació de Sant Francesc, dirigida a tots els públics. Es tracta d’una oportunitat única de gaudir i aprendre, en família o amb amics, sobre la riquesa de la fauna que habita al Parc Natural de ses Salines. La visita guiada començarà a les 10 del matí i té una durada prevista de dues hores.

Dissabte, 6 d’abril, aquesta activitat tornarà a dur-se a terme amb el mateix horari, de 10 a 12 del matí, i a partir de les 11 hores es celebrarà un taller infantil de manualitats, a càrrec de s’Espurna, al costat de l’església de Sant Francesc.

Ja a la nit, a partir de les 21 hores tindrà lloc un taller d’observació d’estels. Una activitat nocturna de caràcter familiar on els participants podran explorar les particularitats i els misteris del cel. En aquest cas, és imprescindible inscriure’s prèviament a través del correu electrònic festes@santjosep.org.

L’acte principal de les festes es celebrarà diumenge, a les 12 del migdia, amb la tradicional missa en honor al patró a l’església de Sant Francesc. Una cerimònia que anirà seguida, com de costum, de processó i ball pagès a càrrec del grup Folklòric de Sant Jordi de ses Salines. A més, l’Ajuntament i els obrers de la parròquia oferiran vi i orelletes al públic assistent.

Es recorda que durant aquests dies el Centre d’Interpretació Sant Francesc, Parc Natural de ses Salines romandrà obert fins divendres, tots els matins entre les 9 hores i les 13 hores.

DESCÀRREGAR PROGRAMA DE FESTES