Noticias

Setmana de Mar Benegas a les biblioteques de Sant Josep de sa Talaia.

1 febrer, 2019

Mar Benegas és escriptora, formadora i conferenciant especialitzada en poesia, animació a la lectura i creativitat i  reconeguda a escala internacional.  Del  5 al  9 de febrer, les biblioteques de Sant Josep i Vicent Serra Orvay de Sant Jordi comptaran amb la seva presencia i  han  organitzat un munt d’activitats d’allò  més interessants tant per petits com per grans.

Per una banda, la biblioteca Vicent Serra Orvay  de Sant Jordi ha preparat un programa d’activitats per totes les edats.

Dimecres 5 de febrer, a les 17.30 hores,  Mar Benegas oferirà la xerrada “De la nana al  cuento”, especialment dirigida a pares i mares, així com per a professorat d’infantil.

Divendres dia 8 a les 18 hores tendrà lloc el  conta-joc “Le pondremos un bigote” per a infants entre 3 i  6 anys, i  dissabte 9 de febrer de 9.30 a 13.30 hores i  dirigit a persones adultes, l’escriptora oferirà un taller d’escriptura creativa. Aquest estarà limitat a 20 places  i  serà necessària la inscripció  prèvia.

D’altra banda, la biblioteca de Sant Josep ha organitzat un Taller Literari per joves,   que, impartit per Benegas,  tendrà lloc el próxim dijous 7 de febrer a les 18 hores.

El taller, titulat “De Occidente a Japón: haikus” va adreçat a joves a partir de 12 anys. Aquesta activitat es celebrarà en castellà.

En paraules de Benegas “La poesia és una eina fantàstica per a introduir als nens (més joves) en la creació literària, en el ritme i el misteri del llenguatge poètic, en la dicció i lectura en veu alta, en l’expressivitat i expressió, i en el món de les metàfores”

En primer lloc, es farà un recital de poesia que recorrerà des de la poesia actual occidental fins al món de l’haiku: poemes breus, instantanis i intensos.

Tot seguit, es passarà a la creació d’haikus: la mesura, l’estructura, el “aware”, l’essència, l’observació, rimar i no rimar, l’absència de metàfores, per finalment cloure el  taller amb un recital  dels haikus creats.

Com ve essent habitual les places del taller són limitades i caldrà inscripció prèvia a la mateixa biblioteca de Sant Josep, per telèfon al 971800416 o per  biblioteca@santjosep.org indicant nom, edat i telèfon de contacte.

Podeu saber més sobre Mar i  la seva tasca a: https://www.marbenegas.es/

triptico taller DE OCCIDENTE A JAPON