Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia posa en marxa el seu programa de Suport Educatiu, que atén cada any passen més de 300 estudiants de tot el municipi

4 novembre, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha reprès aquesta setmana el seu programa de Suport Educatiu, una iniciativa que ja és el tretzè curs que funciona als centres escolars del municipi amb una elevada participació de la població escolar. «Cada any s’atenen a través d’aquest servei més de 300 estudiants, el que ens demostra l’alta demanda que té una prestació que posam a disposició de les famílies del nostre municipi perquè ajuda a millorar la capacitació i el rendiment de l’alumnat de Sant Josep», explica la regidora d’Educació, Noemí Boned, que recorda que la participació en aquests tallers és «totalment gratuïta».

Segons ha explicat, el programa s’orienta a l’alumnat dels darrers anys d’Educació Infantil, tots els cicles de Primària i els dos primers cursos de Secundària. «L’objectiu és augmentar l’èxit acadèmic mitjançant el foment de la motivació i l’interès per aprendre, amb un reforç de l’autoestima dels participants i la millora de les seves capacitats pel que fa a la lectoescriptura i les matemàtiques», ha dit Boned, a més del suport a la tasca d’integració dels nouvinguts que fa el sistema educatiu. La regidora destaca «l’important esforç que fa l’Ajuntament en aquesta àrea. És una iniciativa ambiciosa que mantenim any rera any perquè rebem una resposta molt positiva dels principals interessats, que són els i les alumnes i les seves famílies».

El programa de suport educatiu «no podria funcionar sense una bona coordinació amb els equips docents de les escoles, que són qui decideix per quina part de l’alumnat es recomana assistir al suport», ha assenyalat Boned. El curs 2019/20 varen aprofitar el programa 346 alumnes, 28 més que l’any anterior, i la previsió és mantenir aquestes dades també al present curs.

El reforç escolar es prestava el curs passat a tots els centres sostinguts amb fons públic, tot i que a començament del present any escolar n’hi ha hagut un que ha renunciat a les hores que tenia assignades al·legant que no disposa d’espai suficient a les seves instal·lacions.

Així i tot, enguany es treballarà en un total de 68 grups d’alumnes, 58 d’ells de Primària i 10 de Secundària. Es reparteixen de la següent manera: 12 grups CEIP Es Vedrà, 12 grups CEIP L’Urgell, 12 grups CEIP Can Raspalls; 10 grups CEIP Ses Planes; 6 grups CEIP Sant Jordi; 6 grups CEIP Can Guerxo; 4 grups IES Sant Agustí i 6 grups IES Algarb.

L’atenció a tots aquests grups corre a càrrec d’un total de 14 mestres amb un coordinador, que ofereixen quatre tallers diferents: lectoescriptura, matemàtiques, nouvinguts i tècniques d’estudi.

El programa s’adapta a la nova normalitat després que l’any passat s’hagués de passar a un ensenyament totalment telemàtic a partir del 14 de març. Adaptant-se a la nova situació decretada per aquest curs, els tallers s’imparteixen de manera presencial aplicant totes les mesures de prevenció, protecció i higiene en l’entorn de treball.