Departament de Cultura i Patrimoni

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través del seu Departament de Cultura i Patrimoni, ofereix als centres educatius del municipi les següents activitats guiades. Aquesta oferta educativa és vigent per al curs acadèmic 2019-2020.

Visita la biblioteca per a centres escolars.

Nom: Visita la Biblioteca Vicent Serra Orvay.
Modalitat: Visitar la biblioteca del poble (dijous i divendres al matí).
Contengut: aquest any volem establir una programació més definida per a les escoles i instituts amb la finalitat de donar a conèixer els recursos bibliotecaris i fomentar els hàbits de lectura entre infants i joves.

Podeu concertar la vostra visita mitjançant:
Formulari: https://www.bibliotecaspublicas.es/santjosep/visitas.htm
E-mail a: bibliosantjordi@santjosep.org
Telèfon: 971 308 688

La visita consta de 3 parts: presentació de la biblioteca i funcionament, contacontes a càrrec de les bibliotecàries i temps lliure per gaudir de la lectura i descobrir tresors literaris. Si teniu cap necessitat especial per fer alguna activitat la podem dissenyar a la vostra mida.

Durada: 60 minuts.
Destinataris: primària i secundària.

Lots de préstecs col·lectius als centres esducatius.

Podem preparar-vos una selecció bibliogràfica de 10 a 15 documents (llibres, DVD i CD-a), segons les vostres necessitats. Per exemple, si estau treballant algun tema a classe i voleu ampliar el material de consulta de llibres sobre coneixement. O bé, simplement, un lot divers de contes per fomentar la lectura agradable i relaxada. Us el podem prestar a l’aula durant un mes.

Nom: Préstec col·lectiu als centres educatius.
Modalitat: cistella viatgera.
Contengut: selecció de llibres en funció de les vostres necessitats. Ens podeu enviar un correu electrònic, visitar-nos a la biblioteca o contactar per via telefònica.
Durada: 1 mes.
Destinataris: primària i secundària.

La biblioteca per a docents.

Una trobada en petits grups de 3 a 5 persones per donar a conèixer els recursos disponibles a la biblioteca i les possibilitats didàctiques d’alguns llibres de coneixement o d’imaginació.

Nom: La biblioteca per a docents.
Modalitat: a la biblioteca o també podem venir al vostre centre.
Contengut: xerrada-presentació de la biblioteca, dels recursos i de llibres interessants.
Durada: 50 minuts.
Destinataris: docents.

Activitats de dinamització a la lectura.

Podem preparar activitats diverses com per exemple un club de lectura per aula (vàrem gaudir de l’experiència amb el CEIP de Sant Jordi); tallers especials (contacontes+exlibris), els realitzarem aviat amb el CEIP Can Raspalls; ronda de llibres, presentació de llibres des de la sorpresa amb la intenció de fomentar la lectura (ho hem fet per primera vegada fa dues setmanes amb els joves de 4t d’ESO de l’IES Algarb).

Nom: Activitats de dinamització a la lectura.
Modalitat: a la biblioteca o també podem venir al vostre centre.
Contengut: en funció de l’activitat, presentació de llibres i lectura en veu alta, contacontes o parlar sobre el contengut del llibre en concret.
Durada: 50 minuts (primària) i 90 minuts (secundària).
Destinataris: primària i secundària.

Impulsar les biblioteques escolars.

Es tracta d’un objectiu a llarg termini, conèixer l’estat de les biblioteques escolars i col·laborar-hi amb la intenció d’impulsar-les.

Nom: Impulsar les biblioteques escolars.
Modalitat: objectiu a llarg termini i dins de les nostres possibilitats.
Contengut: visitar l’espai i poder orientar en el cas que sigui necessari.
Durada: 50 minuts.
Destinataris: infantil i primària.


Més informació

Per a qualsevol petició o informació addicional, podeu posar-vos en contacte amb l’adreça electrònica bibliosantjordi@santjosep.org o al telèfon de la biblioteca Vicent Serra Orvay, 971 308 688.