Departament de Cultura i Patrimoni

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través del seu Departament de Cultura i Patrimoni, ofereix als centres educatius del municipi, les següents activitats guiades. Aquesta oferta educativa és vigent per al curs acadèmic 2019-2020.

Visita la biblioteca per a centres escolars

Nom: Visita la Biblioteca Vicent Serra Orvay
Modalitat: Visitar la Biblioteca del poble (dijous i/o divendres al matí)
Contigut: Aquest any volem establir una programació més definida per a les escoles i instituts amb la finalitat de donar a conèixer els recursos bibliotecaris i fomentar els hàbits de lectura entre nens/nenes i joves.

Podeu concertar la vostra visita mitjançant:
Formulari: https://www.bibliotecaspublicas.es/santjosep/visitas.htm
E-mail a: bibliosantjordi@santjosep.org
Telèfon: 971308688

La visita consta de 3 parts: Presentació de la biblioteca i funcionament, contacontes a càrrec de les bibliotecàries i temps lliure per gaudir de la lectura i descobrir tresors literaris. Si teniu alguna necessitat especial per fer alguna activitat la podem dissenyar
a la vostra mida.

Durada: 60 minuts
Destinataris: Primària i secundària

Lots de préstecs col·lectiu als centres esducatius

Podem preparar-vos una selecció bibliogràfica de 10-15 documents (llibres, DVD i CD-a), segons les vostres necessitats. Per exemple si estau treballant algun tema a classe i voleu ampliar el material de consulta de llibres sobre coneixement. O, bé, simplement un lot divers de contes per fomentar la lectura agradable i relaxada. Us el podem prestar a l’aula durant un mes.

Nom: Préstec col·lectiu als centres educatius
Modalitat: Cistella viatgera
Contigut: Selecció de llibres en funció de les vostres necessitats.Ens podeu enviar un correu electrònic, visitar-nos a la biblioteca o contactar via telefònica.
Durada: 1 mes
Destinataris: Primària i secundària

La biblioteca per a docents

Una trobada en petits grups de 3-5 persones per donar a conèixer els recursos disponibles a la biblioteca i les possibilitats didàctiques d’alguns llibres de coneixement o d’imaginació.

Nom: La biblioteca per a docents
Modalitat: A la biblioteca o també podem venir al vostre centre
Contigut: Xerrada – Presentació de la biblioteca, dels recursos i de llibres interessants.
Durada: 50 minuts
Destinataris: Docents

Activitats de dinamització a la lectura

Podem preparar activitats diverses com per exemple un club de lectura per aula (vàrem gaudir de l’experiència amb el CEIP de Sant Jordi). Tallers especials (contacontes+exlibris), els realitzarem aviat amb CEIP Can Raspalls. Ronda de llibres, presentació de llibres des de la sorpresa amb la intenció de fomentar la lectura. (Ho hem fet per primera vegada fa dues setmanes amb els joves de 4t de la ESO de l’IES Algarb.)

Nom: Activitats de dinamització a la lectura
Modalitat: A la biblioteca o també podem venir al vostre centre
Contigut: En funció de l’activitat, presentació de llibres i lectura en veu alta, contacontes i/o parlar sobre el contingut del llibre en concret.
Durada: 50 minuts (primària) 90 minuts (secundària)
Destinataris: Primària i secundària

Impulsar les biblioteques escolars

Es tracta d’un objectiu a llarg termini, intentar conèixer l’estat de les biblioteques escolars i intentar col·laborar amb la intenció de donar-li algun impuls.

Nom: Impulsar les biblioteques escolars
Modalitat: Objectiu a llarg termini i dins de les nostres possibilitats
Contigut: Visitar l’espai i poder orientar en el cas que sigui necessari.
Durada: 50 minuts
Destinataris: Infantil i primària


Més informació

Per a qualsevol petició i/o informació addicional, podeu posar-vos en contacte al següent correu electrònic bibliosantjordi@santjosep.org o al telèfon de la biblioteca Vicent Serra Orvay 971308688.