Sant Jordi de Ses Salines

IMG_1138

IMG_1132

 

L’actual territori dels pobles de Sant Jordi de Ses Salines i Sant Francesc de s’Estany es correspon de forma molt aproximada amb les terres que conformaren l’antic quartó de Ses Salines (els quartons eren les quatre parts en què es dividí l’illa d’Eivissa des de la conquesta catalana de 1235 fins a la derrota a mans dels borbons l’any 1715). Els estanys saliners en són la seva senya d’identitat, una explotació encara en actiu d’una gran importància ambiental, paisatgística, històrica i fins i tot cultural i simbòlica per al conjunt de les Pitiüses. Aquest espai fou declarat Parc Natural al 1995. Aquest Parc Natural, a on es poden visionar tot tipus d’aus durant els períodes de migració, es visitat per un gran nombre de turistes al llarg dels mesos d’estiu. I es que la platja de Ses Salines i es Cavallet així com tot els seus voltants ofereixen un espai mediambiental de gran bellesa per a gaudir no només dels dies de sol i calor si no també durant els mesos d’hivern.

Al llarg de la costa de ses Salines es succeeixen les platges, de gran renom, especialment les que estan situades dins el parc natural. D’est a oest són la platja d’en Bossa, nucli turístic amb un gran nombre de places hoteleres, la Xanga, es Codolar, el port de pescadors de sa Caleta, es Bol Nou i es Jondal, entre d’altres.

De Sant Jordi de Ses Salines, un poble que ha experimentat un gran desenvolupament urbanístic els darrers decennis, vinculat a la seva proximitat a la ciutat d’Eivissa i la porta d’entrada de milions de turistes, en destaca especialment l’església parroquial, d’aspecte fortificat i que és una de les més antigues d’Eivissa, ja que probablement es remunta al segle XIV, tot i que ha patit diverses transformacions al llarg del temps.

A més hi ha que destacar que a la zona des Codolar es troba l’única entrada viaria a l’illa, l’aeroport que acull a milions de turistes i residents al llarg de tot l’any i amb enllaços directes a les principals ciutats europees.

 

MAPA DE LA ZONA