Municipi de Sant Josep de sa Talaia

IMG_1091

4 T

4 T

Poblado fenicio sa Caleta

IMG_1106

IMG_0835

IMG_8451

 

El municipi de Sant Josep de sa Talaia, la porta per via aèria de milions de viatgers, tot i ser el tercer municipi de l’illa en nombre de població (en 2007 es van superar els 20.000 habitants) és el primer d’Eivissa en superfície ja que ocupa 154 km2. A més, Sant Josep de sa Talaia també alberga i ofereix un total de 32 platges i 80 km de costa que permetran realitzar qualsevol esport nàutic.

Situat al sud-oest de l’illa, limita amb els municipis d’Eivissa i el de Sant Antoni de Portmany. El seu territori fou establert de manera artificial amb la unió de l’antic Quartó de ses Salines i gran part del Quartó de Portmany.

El municipi comprèn a més del poble del mateix nom, el de Sant Agustí des Vedrà, Es Cubells, Sant Jordi de ses Salines i Sant Francesc de s’Estany. Cada un d’ells ofereix una postal idíl•lica per a gaudir de la seva activitat, de la seva natura i el seu encant, conformant tots ells un paisatge de gran atractiu.

També hi ha que mencionar l’existència de l’únic Parc Natural que hi ha a l’illa des de 1995: el Parc Natural de ses Salines, la reserva natural d’es Vedrà, es Vedranell i dels illots de Ponents, així com diverses zones qualificades com àrees naturals d’especial interès. Les torres de defensa com poden ser Sa Torres de ses Portes, Sa Torre de Comte o Torre d’en Rovira, aixecades pels eivissencs entre els segles XVII i XVIII, son alguns dels elements que ressalten la costa d’aquest municipi i des de on es pot veure a diari les postes de sols màgiques d’aquesta illa.

Sant Josep de sa Talaia ofereix una amplia oferta historicoartística. Els amants de la història han de realitzar una visita obligada tant a l’assentament rural punicoromà de ses Païsses de Cala d’Hort, establiment rural del segle V aC, com al poblat fenici de sa Caleta.

Això es només una part del que es pot trobar a Sant Josep de sa Talaia, destí turístic per a excel•lència, que compta també amb una gran varietat de restaurants a on poder tastar i gaudir a la vora de la mar de tota la gastronomia típica de l’illa.

Per això podem dir que Sant Josep de sa Talaia aglutina tot el que es busca a un destí turístic: sol, platges, natura, tranquil•litat, cultura, diversió, esports, gastronomia i molta amabilitat per fer-te gaudir del nostre municipi.

 

MAPA DE LA ZONA