Municipi de Sant Josep de sa Talaia

IMG_1091

4 T

4 T

Poblado fenicio sa Caleta

IMG_1106

IMG_0835

IMG_8451

 

El municipi de Sant Josep de sa Talaia, la porta per via aèria de milions de viatgers, tot i ser el tercer municipi de l’illa en nombre de població (el 2007 es van superar els 20.000 habitants), és el primer d’Eivissa en superfície ja que ocupa 154 km2. A més, Sant Josep de sa Talaia també ofereix un total de 32 platges i 80 km de costa que permetran realitzar qualsevol esport nàutic.

Situat al sud-oest de l’illa, limita amb el municipi d’Eivissa i el de Sant Antoni de Portmany. El seu territori fou establert de manera artificial amb la unió de l’antic quartó de ses Salines i gran part del quartó de Portmany. El municipi comprèn, a més del poble del mateix nom, el de Sant Agustí des Vedrà, es Cubells, Sant Jordi de ses Salines i Sant Francesc de s’Estany. Cada un d’ells ofereix una postal idíl·lica per a gaudir de la seua activitat, la natura i el seu encant, i conformen tots ells un paisatge de gran atractiu.

També hem de mencionar l’existència de l’únic parc natural que hi ha a l’illa des de 1995: el Parc Natural de ses Salines, la reserva natural des Vedrà, es Vedranell i els illots de Ponent, així com diverses zones qualificades àrees naturals d’especial interès. Les torres de defensa, com poden ser la torres de ses Portes, o la torre de Comte o d’en Rovira, aixecades pels eivissencs entre els segles xvii i xviii, son alguns dels elements que ressalten la costa d’aquest municipi i des d’on es poden veure a diari les postes de sol màgiques d’aquesta illa.

Sant Josep de sa Talaia disposa d’una amplia oferta historicoartística. Els amants de la història han de fer una visita obligada tant a l’assentament rural punicoromà de ses Païsses de Cala d’Hort, establiment rural del segle v a.C., com al poblat fenici de sa Caleta.

Això és només una part del que es pot trobar a Sant Josep de sa Talaia, destí turístic per excel·lència, que compta també amb una gran varietat de restaurants on poder tastar i gaudir a la vora de la mar de tota la gastronomia típica de l’illa. Per això podem dir que Sant Josep de sa Talaia aglutina tot el que es busca en un destí turístic: sol, platges, natura, tranquil·litat, cultura, diversió, esports, gastronomia i molta amabilitat per fer-vos gaudir del nostre municipi.

 

MAPA DE LA ZONA