Sant Josep de Sa Talaia

IMG_1091

4 T

4 T

Poblado fenicio sa Caleta

IMG_1106

IMG_0835

IMG_8451

 

El territori que avui conformen els pobles de Sant Josep de sa Talaia i es Cubells es el més abrupte de tot Eivissa, amb la presència de les principals elevacions de l’illa: sa Talaia de Sant Josep (476 m sobre el nivell de la mar), el puig d’en Serra (436 m), el puig Gros (419 m) i el puig Llentrisca (414 m al cap des Jueu).

La costa presenta diversos punts amb penya-segats imponents, al mateix temps que diverses torrenteres, ben profundes, desemboquen al mar formant cales de gran bellesa. Aquesta bellesa paisatgística es complementa amb una població dispersa amb habitatges repartits per tot el territori, molts dels quals conserven la imatge més tradicional de les Pitiüses.

A Sant Josep de sa Talaia, per la seua situació cèntrica, es situà la seu de l’Ajuntament, tot i que existeixen oficines municipals tant a Sant Jordi com a Cala de Bou.

Del nucli urbà de Sant Josep es destaca la seua església, del segle xviii, amb una façana i uns porxos exteriors de gran bellesa.

Dels paisatges interiors cal fer esment de les fabuloses vistes des de dalt de sa Talaia i de valls com Benimussa, mentre que des de la costa cal ressaltar Cala Carbó i Cala Molí, petites raconades poc transformades.

Sant Josep de sa Talaia celebra les seues festes el dia 19 de març, dia del seu patró, amb un gran programa d’activitats per a tots els públics, en què destaquen un gran nombre d’actuacions musicals a la plaça de l’Església. Les festes de Sant Josep aglutinen tots els ciutadans de la resta de nuclis del municipi i es una ocasió perfecta per a gaudir a la fresca.

 

MAPA DE LA ZONA